WordPress website laten maken

Een WordPress website laten maken? De website past niet meer bij het bedrijf of er is nog geen website. De concurrentie heeft goede websites en jullie moeten nu in actie komen. Iedereen schaamt zich voor jullie huidige site. De nieuwe site moet voor meer bezoekers en meer klanten zorgen.

De oplossing is hier! Wij maken professionele websites in WordPress. Wij bouwen sites die klaar zijn om gevonden te worden, die altijd beter presteren dan de vorige website, die gemakkelijk zijn in gebruik en onze klanten zijn altijd tevreden over ons.

Wat is WordPress?

WordPress is een programma waarmee je de inhoud van je website kunt beheren. WordPress is uitgegroeid tot een krachtig systeem waarmee je professionele websites en webshops bouwt.

WordPress wordt steeds vaker gebruikt door grote merken en bedrijven. Sterker nog, meer dan 40% van alle websites wereldwijd is gemaakt in WordPress. Op deze pagina leggen we je uit waarom wij met WordPress werken.

Onze werkwijze

Stel, je wilt door ons een WordPress website laten maken. Wat kun je dan verwachten? Dit zijn de stappen die we nemen:

  • Inventarisatie
    • Dit is de basis voor een goed presterende nieuwe website. De oude website wordt doorgenomen, we bekijken de doelen, USP’s, jullie doelgroep, de pagina’s etc.
  • Planning & concepten
    • We maken een uitgebreide planning zodat alles voor jullie duidelijk is. Ook beginnen wij met de eerste opzet voor de website samen met de navigatie en de op maat gemaakte nieuwe stijl.
  • Techniek & realisatie
    • Als de stijl naar wens is gaan we de functionaliteiten implementeren en verder bouwen om de eerste versie op te zetten.
  • Feedbackrondes
    • De meeste projecten hebben 2 a 3 feedbackrondes waarbij we alles samen bespreken en verwerken.
  • Testen
    • Na de ontwikkeling wordt er getest door ons, maar ook door jullie. De content kan bovendien gevuld worden.
  • Lancering
    • Het grote moment is daar; jullie nieuwe website gaat live! Getest, beveiligd en op eigen hosting. We leveren de website op en beginnen met het verzamelen van data.
  • Onderhoud
    • Je kan zelf je website gaan bijhouden en onderhouden. Of wij doen dat voor je! We kunnen de gegevens van de bezoekers gebruiken om verbeteringen door te voeren.

Wat is WordPress?

WordPress is een open-source CMS. Open-source betekent dat iedereen bij de broncode kan en dat ontwikkelaars vrij zijn om te helpen met het uitbouwen van het platform. CMS staat voor Content Management System. Dit betekent dat het een systeem is om alle content op je website mee te beheren. WordPress is in eerste instantie dan ook ontstaan als een systeem om blog websites mee te maken en te beheren. In de loop der jaren is de populariteit en functionaliteit van WordPress echter zo groot geworden dat naast blog websites ook ecommerce/webshops en zakelijke websites geheel op dit CMS systeem draaien. Momenteel draait meer dan de helft van alle websites wereldwijd op WordPress. Maar waarom? Welke voordelen zijn er en waar moet je rekening mee houden?

WordPress website laten maken SiteMasters

Waarom een WordPress website laten maken?

Een WordPress website laten maken kent vele voordelen. Hieronder de belangrijkste voordelen van WordPress op een rijtje:

  • Het is eenvoudig te gebruiken. Dit is niet alleen handig wanneer wij jouw website bouwen, maar het is ook handig als jij zelf de website wilt onderhouden.
  • Er zijn veel mogelijkheden. Door het gebruik van plugins kun je je website uitbreiden met heel veel functionaliteiten. Niks is te gek en alles is dus mogelijk!
  • WordPress is goed te optimaliseren voor SEO. De meeste mensen zoeken naar een bedrijf of dienst via zoekmachines zoals Google. Als je deze mensen wilt bereiken, is het belangrijk dat jouw website bovenaan in de zoekmachines verschijnt. Met WordPress kan dat! Zoekmachine optimalisatie is natuurlijk afhankelijk van een groot aantal factoren, maar het gebruik van WordPress maakt het wel makkelijker. Wij richten je website technisch zo in dat de belangrijkste zoekmachines je site goed kunnen vinden.
  • Het is het meest gebruikte CMS ter wereld. Dat betekent dat het systeem continue in ontwikkeling is en het altijd klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Bovendien betekent dit dat heel veel informatie online te vinden is en hulp nooit ver weg is.

Een aantal basisonderdelen van WordPress

Elke website die wij bouwen is maatwerk. Toch zijn er een aantal basisonderdelen.

Themas

Een thema zijn een aantal bestanden die samen de stijl van jouw website vormen. Wij van SiteMasters maken altijd een op maat gemaakt thema die naadloos aansluit op de wensen/huisstijl van jouw bedrijf. In grote lijnen bepaalt het thema dus de look-and-feel van je website.

Plugins

Een plugin is een klein stukje software dat een nieuwe functionaliteit aan de WordPress website toevoegt. SiteMasters gebruikt bestaande plugins, maar creëert ook eigen plugins om aan alle wensen van jouw bedrijf te kunnen voldoen.

Widgets

De term Widget is gelinkt aan WordPress. Het is namelijk een kleine functionaliteit op de website dat wordt toegevoegd om content weer te geven. Ze lijken op plugins maar zijn beperkter in gebruik omdat het alleen content is die op specifieke plekken worden weergegeven.