14 december 2022
Leestijd: 3 minuten
Geschreven door Veron

Als ondernemer is je tijd beperkt en kun je niet alles zelf doen. Het is hierdoor belangrijk dat je ook bepaalde taken gaat uitbesteden. Boekhouding is een voorbeeld van een deel van de werkzaamheden dat vaak vanaf het begin wordt uitbesteed. Ook online marketing wordt vaak uitbesteed. Alleen sommige ondernemers hebben hier meer gevoel mee en doen het dan toch graag zelf. Zeker in het begin van het ondernemersavontuur wanneer er nog op kosten gelet moet worden of wanneer je zelf nog de touwtjes in handen hebben. Je kunt er echter ook voor kiezen om slechts een deel uit te besteden, bijvoorbeeld alleen SEO. En binnen de SEO kun je ook weer losse delen uitbesteden. Op die manier bespaar je op de kosten en kun je onderdelen die je leuk vindt, zelf blijven doen. Welke mogelijkheden heb je bij het uitbesteden van SEO?

Teksten laten schrijven

Sommige mensen houden heel erg van schrijven en zijn er ook goed in, terwijl andere mensen het verschrikkelijk vinden. Bovendien is schrijven voor zoekmachine optimalisatie anders dan het schrijven van bijvoorbeeld een wervende tekst voor op flyer. Het schrijven van SEO-teksten kan dan ook gezien worden als een echte specialisatie en daardoor heb je ook de mogelijkheid om dit onderdeel los uit te besteden. Een goede SEO-tekstschrijver weet niet alleen hoe er aantrekkelijke teksten geschreven moeten worden, maar weet bijvoorbeeld ook hoe het hoofdzoekwoord en relevante secundaire zoekwoorden het beste in de tekst verwerkt kunnen worden. Ook het schrijven headings en de titel vergt enige kennis. Houd jij dus niet van schrijven of ben je niet bekend met de “regels” van het schrijven van SEO-teksten? Dan kun je ervoor kiezen om dit specifieke deel uit te besteden aan een SEO-tekstschrijver.

De techniek van je website

Een belangrijk onderdeel van SEO is dat je website technisch helemaal naar behoren functioneert. Dit betekent bijvoorbeeld dat je website snel laadt, dat deze goed werkt op mobiel en dat er een sitemap is. Al deze kennis is best specialistisch. Misschien kun je als ondernemer nog wel je eigen WordPress website opzetten, maar ervoor zorgen dat deze ook echt soepel werkt is anders. Ook kan het lastig zijn om als er problemen zich voor doen deze op te lossen.

Het is dan ook heel fijn als je een technisch contactpersoon hebt die je bij dit soort dingen kan helpen. Door het maken van een technische SEO scan kan er gekeken worden welke mogelijke verbeterpunten er voor je website zijn. Daarnaast is het verstandig om te kijken hoe belangrijk die verbeterpunten zijn. Door de belangrijkste punten te laten aanpakken door een specialist, is het mogelijk om stappen te maken met de vindbaarheid van jouw website. Hiermee aan de slag?

Linkbuilding

Nog zo’n specifiek onderdeel van SEO is linkbuilding. Met linkbuilding gaan je links verzamelen die op andere websites staan en naar jouw eigen website verwijzen. Dit zijn zogenaamde backlinks. Er zijn hierbij tientallen manieren / strategieën mogelijk om aan deze backlinks te komen. Voor de meeste ondernemers is dit een onbekende wereld en hebben ze niet de contacten en inzichten. Linkbuilding uitbesteden is daarom een keuze die door veel ondernemers gemaakt wordt. Een linkbuildingspecialist gaat dan voor jou op zoek naar de beste backlinks voor jouw website. Hierdoor wordt het jouw domein sterker en samen met de andere SEO factoren zorgt dit voor hogere posities in Google

Uitbesteden en kosten

Sommige ondernemers kiezen ervoor om SEO of een onderdeel daarvan niet uit te besteden in verband met de kosten. Bedenk echter hoeveel tijdswinst het je kan opleveren, tijd die je beter kunt besteden aan taken waar je echt goed in bent. Daarnaast werken SEO-specialisten waarschijnlijk efficiënter dan dat jij doet omdat ze hier dagelijks mee bezig zijn. In minder tijd kunnen zij dus grotere stappen zetten. En dat levert meteen het waarschijnlijk grootste voordeel op: door met specialisten samen te werken ga je sneller stijgen binnen Google en dit levert jou sneller meer klanten en meer omzet op. SEO uitbesteden is dus eerder een goede investering dan dat het kosten zijn. Klik hier voor meer informatie.

En nu over tot actie!

Heb jij na het lezen van dit blog behoefte om bij gestaan te worden door echte professionals?
Wacht dan niet langer en ga aan de slag, door snel contact met ons op te nemen.

Ga aan de slag