1 november 2023
Leestijd: 3 minuten
Geschreven door Veron

Tegenwoordig is er voor bijna iedere toepassing een Software-as-a-service (SaaS) applicatie in de cloud. Vaak kunnen deze applicaties niet met elkaar communiceren of geïntegreerd worden in één overzichtelijk systeem. Of de functionaliteiten van de applicatie bieden net niet wat jouw unieke organisatie nodig heeft om slimmer te kunnen werken. Dit leidt tot repetitieve werkprocessen, veiligheidsrisico’s en onnodig tijdverlies.

Met een webapplicatie op maat los je deze problemen op. Omdat ze als een maatpak om je organisatie worden ontwikkeld, bieden ze alle functionaliteiten die je organisatie nodig heeft om te floreren. Het is dan ook geen wonder dat de vraag naar maatwerk webapplicaties enorm is toegenomen in de afgelopen jaren. Organisaties zien het als dé manier om hun werkprocessen te optimaliseren, hun cyber security te waarborgen en hun klanten van een vloeiende klantreis te voorzien.

Ben je benieuwd waarom organisaties voor een maatwerk webapplicatie kiezen? Wij beschrijven de meest voorkomende redenen voor je. Zodat je zelf kunt bepalen of een webapplicatie jouw organisatie slimmer kan laten werken.

Wat is een maatwerk webapplicatie?

Waar SaaS webapplicaties ontwikkeld worden voor een brede doelgroep, worden maatwerk webapplicaties volledig op basis van jouw wensen ontwikkeld. De flexibiliteit en schaalbaarheid van maatwerk webapplicaties zijn daardoor aanzienlijk groter dan die van SaaS apps.

Dit brengt ons bij een van de belangrijkste redenen voor organisaties om een maatwerk webapplicatie te laten ontwikkelen.

Reden 1: Groeit mee en is op ieder moment aan te passen

Eén van de belangrijkste tekortkomingen van standaard SaaS applicaties is dat ze zeer beperkt mee kunnen groeien met jouw organisatie. Klopt, je kunt in veel SaaS tools opschalen wat betreft het aantal maandelijkse gebruikers. Maar de kans is minimaal dat de functionaliteiten van de SaaS app precies overeenkomen met wat jouw organisatie nodig heeft om nu en over 5 jaar processen te optimaliseren.

Omdat een maatwerk applicatie specifiek voor jouw organisatie wordt ontwikkeld, doet het precies wat het moet doen. Groeit je organisatie? Of zijn er functionaliteiten die je later toe wil voegen? Dan is de webapplicatie eenvoudig aan te passen aan je nieuwe wensen. Doordat de webapplicatie in de cloud opereert kunnen nieuwe software-updates eenvoudig worden uitgerold zonder dat het kostbare bedrijfsprocessen onderbreekt.

Heb je behoefte aan een nieuwe feature? Dan hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden. Omdat SiteMasters webapplicaties op basis van WirdOress ontwikkelt, zijn er talloze toepassingen beschikbaar die eenvoudig geïntegreerd kunnen worden in jouw oplossing. Dit scheelt tijd, kosten en veiligheidstesten.

Reden 2: Bespaart tijd, kosten en frustraties

Er is niets zo frustrerend als onnodige handelingen. Gegevens in meerdere systemen registreren, op iedere SaaS applicatie opnieuw in moeten loggen, verschillende tools inzetten om verschillende soorten werkzaamheden uit te kunnen voeren. Het zijn deze kleine onnodige processen die bij elkaar opgeteld veel tijd en frustraties kosten.

Bij maatwerk webapplicaties bespaar je op onnodige handelingen doordat verschillende systemen via API koppelingen met elkaar kunnen communiceren. Zodat repetitieve handelingen niet meer nodig zijn.

Door de mogelijkheid om systemen te koppelen kan een webapplicatie op maat zelfs fungeren als compleet beheercentrum voor al je verschillende toepassingen. Dit stroomlijnt je werkprocessen en laat je kostbare tijd besparen.

Reden 3: Verhoogt je cyberveiligheid

Webapplicaties verhogen de cyberveiligheid van je organisatie. Lokaal geïnstalleerde software heeft als risico dat gegevens op straat komen te liggen bij verlies van een laptop of telefoon. Wanneer dit gebeurt, wordt het ook nog eens lastig gemaakt om je software op een ander toestel opnieuw te installeren, omdat licenties vaak vast zitten aan toestellen.

Webapplicaties slaan al je data veilig in de cloud op. Bij een defect of verloren toestel heb je alleen je login gegevens nodig om door te gaan waar je gebleven was.

Bij SiteMasters zijn we voorstander van het implementeren van een Single-Sign-On (SSO) systeem met tweefactorauthenticatie (2FA). Dit betekent dat je één toegangspoort hebt voor alle verschillende toepassingen. SSO vermindert de kans op veiligheidslekken omdat je maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Door 2FA toe te passen verklein je de kans dat cybercriminelen het systeem kunnen hacken, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

Dit gekoppeld met gegevensencryptie en de mogelijkheid om op ieder moment te zien welke accounts en toestellen zijn ingelogd maakt het moeilijk voor onbevoegde personen om toegang te krijgen tot je gegevens.

Hoe je start met het ontwikkelen van een webapplicatie

In dit artikel hebben we de 3 belangrijkste redenen van onze klanten samengevat. Staat jouw specifieke reden er niet tussen? Geen probleem. We brengen altijd een advies uit op maat, zodat je er zeker van bent dat onze oplossing specifiek rondom jouw reden ontwikkeld wordt.

Webapplicaties op maat laten je slimmer, sneller en veiliger werken. Maar omdat ze op maat gemaakt worden, is de expertise van je digitale partner enorm belangrijk. Zorg daarom dat je eerst een adviesgesprek aan vraagt om de kennis en ervaring van de ontwikkelaar te testen.

Heb je al een idee voor een oplossing? Bij SiteMasters worden we vaak gevraagd als sparring partner voor complexe digitale uitdagingen. We zijn eerlijk en kritisch. We vragen ons altijd af of jouw idee wel de meest ideale oplossing is. Voor nu, maar ook voor de toekomst.

Onze enorme kennis van Django en Python biedt ons de mogelijkheid om flexibele webapplicaties op maat te bouwen. Makkelijk aanpasbaar. Veilig en meegroeiend met jouw organisatie.

Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie slimmer kunnen laten werken met een webapplicatie? Vraag een gratis adviesgesprek aan en daag ons uit met jouw vraagstuk!

En nu over tot actie!

Heb jij na het lezen van dit blog behoefte om bij gestaan te worden door echte professionals?
Wacht dan niet langer en ga aan de slag, door snel contact met ons op te nemen.

Ga aan de slag