10 mei 2023
Leestijd: < 1 minuut
Geschreven door Veron

Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van de besmette WordPress-websites draait op een verouderde versie. Dit benadrukt het belang van het bijwerken van software en andere beveiligingsmaatregelen om websites te beschermen tegen aanvallen.

WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem ter wereld, maar ook een populair doelwit voor aanvallers. Verouderde versies van WordPress zijn kwetsbaar voor bekende beveiligingsproblemen, waardoor het gemakkelijker is voor aanvallers om toegang te krijgen tot de site en malware of andere kwaadaardige code te installeren.

Het is daarom van cruciaal belang dat website-eigenaren regelmatig de nieuwste versies van hun software en plug-ins bijwerken. WordPress biedt regelmatig updates aan om de beveiliging te verbeteren en problemen op te lossen die worden geïdentificeerd. Door updates te negeren, loop je het risico om kwetsbaarheden te creëren die door aanvallers kunnen worden benut.

Naast het bijwerken van software moeten website-eigenaren ook andere beveiligingsmaatregelen nemen om hun site te beschermen tegen aanvallen. Denk aan het gebruik van sterke wachtwoorden, het beperken van toegang tot de site tot alleen geautoriseerde gebruikers en het gebruik van beveiligingsplug-ins die de site beschermen tegen bekende bedreigingen. Het onderzoek naar verouderde WordPress-installaties benadrukt het belang van het nemen van deze stappen om websites te beschermen tegen cyberaanvallen. Door proactief te zijn en regelmatig updates uit te voeren en beveiligingsmaatregelen te implementeren, kunnen website-eigenaren de veiligheid van hun site vergroten en hun gebruikers beschermen tegen kwaadaardige activiteiten op het internet.

Bij het doen van update’s heb je echter soms het probleem dat bestaande functionaliteiten plots niet meer werken. Om deze reden bieden wij bij SiteMasters een onderhoudscontract aan. Wij regelen alle update’s en backups en testen daarna de gehele website!

En nu over tot actie!

Heb jij na het lezen van dit blog behoefte om bij gestaan te worden door echte professionals?
Wacht dan niet langer en ga aan de slag, door snel contact met ons op te nemen.

Ga aan de slag