4 oktober 2023
Leestijd: 2 minuten
Geschreven door Veron

Wanneer je server- en website bestanden moet onderhouden, is het belangrijk om alles georganiseerd te houden. Redirect-files zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat gebruikers toegang kunnen krijgen tot jouw site, zelfs als het adres verandert. Met een redirect-file kun je een lijst maken met al jouw website-adressen, zodat bezoekers pagina’s nog kunnen vinden, als deze verhuizen naar een andere URL. Lees snel meer over de redirect file.

Wat is een redirect file?

Een redirect file is een bestand met een lijst van URL’s, die als omleidingen worden gebruikt. Redirects worden gebruikt wanneer je de locatie van een URL wilt veranderen. Ze zullen gebruikers naar de nieuwe locatie sturen. Je kunt een redirect bestand op een aantal manieren maken. Je kunt bijvoorbeeld een platte teksteditor gebruiken zoals Notepad of Microsoft Word. In de redirect file wordt er meestal gebruikgemaakt van 301 redirects. Dit zijn permanente redirects. Wordt er tijdelijk iets verhuisd? Dan kun je ook gebruikmaken van de 302 redirects of 307 redirects. De meest eenvoudige redirects zijn wanneer websites alleen een migratie hebben van HTTP naar HTTPS en dezelfde CMS en server behouden.

Waarom heb je een redirect file nodig?

Redirect files maken wij vooral bij SEO migraties, wanneer een website – of een deel van een website – verhuisd wordt. Wij stellen een redirect file op als de url’s van pagina’s. Dit kan bijvoorbeeld bij een naamswijziging, of bij een redesign. Een redirect file is de eenvoudigste manier om oude links om te leiden naar de nieuwe. Het is ook handig om ervoor te zorgen dat jouw site altijd up and running is, zelfs als de server tijdelijk offline gaat.

Wat is de rol van SEO tijdens een migratie?

Een redirect file is een goede manier om bezoekers om te leiden naar een nieuwe site. Dit is handig wanneer URL’s op jouw website veranderen. Het is ook handig als je server tijdelijk offline gaat. Als de server offline gaat, zal de redirect file bezoekers naar een andere pagina sturen totdat je server weer online is. Als je eenmaal weet hoe je een redirect file moet maken, is het niet heel lastig. Wij maken onze redirect files bij SEO migraties altijd met Excel of met Google Spreadsheets. Ben jij op zoek naar SEO advies? Ga dan snel naar onze SEO pagina en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. 

SEO advies nodig? Neem contact met ons op!

Het maken van een redirect file is maar een klein onderdeel van de werkzaamheden van onze Digital Agency. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld voor een website migratie? Bekijk dan snel onze SEO pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij Digital Agency SiteMasters ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

En nu over tot actie!

Heb jij na het lezen van dit blog behoefte om bij gestaan te worden door echte professionals?
Wacht dan niet langer en ga aan de slag, door snel contact met ons op te nemen.

Ga aan de slag