18 oktober 2023
Leestijd: 2 minuten
Geschreven door Veron

Google heeft recent een nieuwe optie toegevoegd voor Google Bedrijfsprofielen, namelijk het beheren van je socialmedia-accounts. Je kunt nu directe links toevoegen naar je profielen op social media, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Mensen die je bedrijf vinden via de zoekmachine of Google Maps, krijgen hiermee een nog completer beeld van je bedrijf. Daarnaast is het een mooie kans om meer relevante volgers te krijgen. Laten we aan de slag gaan!

Waarom is je Google Bedrijfsprofiel belangrijk?

Google Bedrijfsprofiel (voorheen bekend als Google My Business) is een krachtige tool waarmee je de zichtbaarheid van je bedrijf in Google-producten zoals Maps en Zoeken kunt beheren. Of je nu een lokaal bedrijf hebt met een specifieke locatie of een service aanbiedt binnen een bepaald gebied, jouw bedrijfsprofiel is de sleutel tot het vergroten van je online aanwezigheid. Het stelt potentiële klanten in staat om je bedrijf gemakkelijker te ontdekken, vooral wanneer ze op zoek zijn naar vergelijkbare producten of diensten binnen jouw servicegebied. En hier is nog een intrigerend feit: geverifieerde bedrijven op Google hebben maar liefst twee keer zoveel kans om als betrouwbaar te worden beschouwd.

Google Bedrijfsprofiel is dus een belangrijk onderdeel van je lokale SEO-strategie.

Socialmedia-accounts beheren in Google Bedrijfsprofiel

Als je ingelogd bent bij Google Bedrijfsprofiel, kun je onder ‘Contact’ je socialmedia-profielen beheren. Het kan zijn dat je iets naar onderen moet scrollen om de nieuwe invulvelden te zien. Ieder profiel voeg je eenvoudig toe op een nieuwe regel.

  1. Kies het soort socialmedia-profiel uit de drop-down;
  2. Plak het volledige webadres van het betreffende profiel in het tekstveld;
  3. Heb je meer profielen dan je kunt invoeren? Klik of tap op ‘+ Socialmedia-profiel toevoegen’;
  4. Nadat je alles hebt ingevoerd, klik of tap je op ‘Opslaan’.

Na maximaal een kwartier is het resultaat zichtbaar op je Google Bedrijfsprofiel. Vanaf nu kunnen mensen rechtstreeks vanuit Zoeken en Maps naar je bedrijfsprofielen doorklikken. Je bent weer een stapje verder naar meer online succes!

Hulp en advies

Heb je hulp nodig bij het beheren van je socialmedia-profielen in Google Bedrijfspagina? Klinkt een Gratis Adviesgesprek voor online marketing als iets voor jou? Neem vrijblijvend contact op met onze Masters.

En nu over tot actie!

Heb jij na het lezen van dit blog behoefte om bij gestaan te worden door echte professionals?
Wacht dan niet langer en ga aan de slag, door snel contact met ons op te nemen.

Ga aan de slag