12 juli 2023
Leestijd: 2 minuten
Geschreven door Veron

Bij SiteMasters realiseren we ons dat de wereld van het web voortdurend evolueert. Elk jaar zien we nieuwe technologieën, design trends en manieren van interactie die ons werk als website bouwers uitdagend en opwindend houden. Eén van de belangrijkste aspecten die altijd onze aandacht heeft, is de ontwikkeling van responsive websites.

Maar wat betekent “responsive” nu eigenlijk? Een responsive website is een website die zich naadloos aanpast aan het scherm van het apparaat waarop het wordt bekeken, of dit nu een desktopcomputer, een laptop, een tablet of een smartphone is. De inhoud en de lay-out van de pagina veranderen automatisch en passen zich aan de schermgrootte aan. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Verbeterde gebruikservaring

Responsive design is cruciaal om een optimale gebruikerservaring te bieden. Niets is frustrerender voor een bezoeker dan een website die moeilijk te navigeren is op hun apparaat. Als een website niet responsive is, kan dit leiden tot langere laadtijden, onleesbare tekst en afbeeldingen, en algemene navigatieproblemen. Bij SiteMasters, streven we ernaar om websites te creëren die soepel en intuïtief zijn, ongeacht het apparaat van de gebruiker.

Mobiel verkeer

Het is geen geheim dat het mobiele verkeer de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen. Volgens statistieken van 2022, is meer dan de helft van al het wereldwijde webverkeer afkomstig van mobiele apparaten. Deze trend zal naar verwachting alleen maar toenemen, wat betekent dat een responsive website geen optie meer is, maar een noodzaak.

SEO voordelen

Google houdt van responsive websites. Het is een belangrijk aspect voor SEO (Search Engine Optimization) omdat Google responsieve websites hoger plaatst in zoekresultaten dan niet-responsive websites. Dit komt doordat Google websites wil belonen die een positieve ervaring bieden aan hun gebruikers, en een responsive design speelt hier een grote rol in.

Bij SiteMasters, gaan we niet zomaar mee met trends. We begrijpen dat elke beslissing die we nemen in het ontwerp- en ontwikkelingsproces directe gevolgen heeft voor onze klanten en hun eindgebruikers. Dat is waarom wij altijd rekening houden met het responsive maken van onze websites. Het is geen afterthought, maar een fundamenteel onderdeel van onze ontwerpprincipes en werkwijze.

Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om websites te creëren die iedereen kan gebruiken, op diverse apparaten. Het belang van responsiveness kan niet genoeg benadrukt worden en wij zijn trots om dit als een standaard in ons werk op te nemen.

Ben jij op zoek naar een webdesign partner die begrijpt hoe belangrijk responsiveness is in het huidige digitale landschap? Neem dan contact met ons op.

En nu over tot actie!

Heb jij na het lezen van dit blog behoefte om bij gestaan te worden door echte professionals?
Wacht dan niet langer en ga aan de slag, door snel contact met ons op te nemen.

Ga aan de slag